laser-dentar.com

“Laserul LiteTouch Este ajutorul meu de nădejde in practica stomatologica de zi cu zi “

Dr. Mihaela Garabagiu,

Clinica Color Dent Romania.

Laserul LiteTouch Este ajutorul meu de nădejde in practica stomatologica de zi cu zi , in ultimii 2 ani.
Mi-a ușurat munca , a adus stomatologia oferită pacienților noștri la un nivel de High Tech Technology, Stomatologie de secol 21, minim invazivă ,
Bio-frendly,  Precisa, Rapida, Prietenoasa , Atractiva pentru pacienți .
Laserul Erbium YAG este  versatil , aplicabil in orice specialitate stomatologica ,  grăbind vindecarea , scăzând sensibilitatea si durerea P.O..
Deși este o tehnologie revoluționara , nu  are o curba de învățare greoaie, iar softul pus la dispoziție de firma Lite Touch te face sa te îndrăgostești imediat de el.
Recomand tuturor colegilor care vor sa-si răsfețe pacienții si sa se bucure de munca lor in fiecare secunda !

“Aceasta tehnologie este chiar revolutionara. Este super usor, are aplicatii in Cosmetica (estetica) dentara, endodontie si, de asemenea chirurgie…Pur si simplu nici nu ma gandesc sa lucrez fara el.”

Dr. Miguel Stanley,

Clinica White Clinic Portugalia.

“Salut, tuturor! Astazi vreau sa va vorbesc despre acest sistem de laser incredibil, ultra-usor, ultra egonomic pe care tocmai l-am achizitionat aici, in clinica White Clinic. Este un Laser Er:YAG, fabricat in Israel de catre Light Instruments, o companie israeliana de top.

Aceasta tehnologie este chiar revolutionara. Este super usor, super egonomic, are aplicatii in Cosmetica(Estetica) dentara, Endodontie si, de asemenea, in chirurgie.

Unul dintre marile avantaje ale acestuia, pe langa zgomotul care nu are nicio legatura cu cel al frezelor, este acela ca degaja mai putini aerosoli, care sunt o mare problema pe timpul pandemiei dar si ca dezinfecteaza in timpul efectuarii procedurilor, conducand la o utilizare mai redusa a antibioticelor si medicamentatiei post-chirurgicale.

Sunt, literalmente, uimit de simplitatea acestuia.

Are foarte multe programe, fiind, asadar, foarte usor de utilizat si pur si simplu nici nu ma gandesc sa lucrez fara el. Nu exista o recomandare mai buna decat asta. Veniti sa-l verificati aici, la White Clinic”.

De când folosesc laserul LiteTouch in cabinet, copiii sunt mult mai încântați.

Dr. Ramona Hlandan

Clinica Color Dent

De când folosesc laserul LiteTouch in cabinet, copiii sunt mult mai încântați de tratamentele stomatologice!

Ca medic specialist pedodont tratez foarte mulți copii, zi de zi, iar de când folosesc laserul LiteTouch pot spune ca munca mea este mult mai ușoară! Copiii îl iubesc și au impresia uneori ca micile căriute dispar ca prin magie, fără niciun disconfort.

Îmi place sa lucrez cu laserul LiteTouch, deoarece îmi oferă o gama larga de tratamente, pe care le pot efectua cu un disconfort minim din partea pacientului și cu un efort minim din partea mea. Consider ca datorita acestui laser calitatea serviciilor stomatologice oferite a crescut foarte mult. Începând de la curățarea unei carii, pana la coafajul direct si indirect, sau chiar sterilizarea canalelor radiculare, de la gingivectomii și frenectomii pana la operații chirurgicale laborioase, laserul LiteTouch este un ajutor de nădejde atât pentru medic, cât și pentru pacient, contribuind la o vindecare mai buna și mai rapida a acestuia. Recomand cu mare căldură acest laser pe care îl veți folosi non-stop după ce veți înțelege și veți observa beneficiile pe care el le aduce în practica stomatologica de zi cu zi!

“Am ales laserul LiteTouch pentru ca este cel mai bun laser stomatologic la momentul de fata”

Dr. Wagner Andreea(Romania)

Clinica DENTAplus

“De ce laserul? Si de ce LiteTouch? Pentru ca este atat de mic, ergonomic si precis in realizarea unor tratamente rapide, cu maxim de satisfactie atat pentru medic cat si pentru pacient. In Era tehnologiei, laserul vine in ajutorul medicului prin cresterea calitatii actului operator, iar pentru pacient lipsa durerii, sedintele de tratament cu durata redusa si vindecarea mult mai rapida sunt elemente cheie care il evidentiaza in fata terapiei clasice medicale.

Am ales laserul LiteTouch pentru ca este cel mai bun laser stomatologic la momentul de fata, care imi ofera cea mai mare precizie, rapiditate si putere de sectionare a tesuturilor moi si dure intraorale. Gama larga de aplicabilitate clinica si rezultatete prompte obtinute cu ajutorul laserului: de la simpla descimentare a unei fatete ceramice, tratamentul cariei fara freza, tratamentul bolii parodontale si al periimplantitelor, dezinfectia canalelor radiculare si tehnicile de ablatie osoasa chirurgicala, interventiile de biostimulare tisulara sunt elemente care il propulseaza in fata terapiei conventionale de tratament. Laserul LiteTouch are un design atragator, este usor de manevrat si se integreaza perfect oricarui spatiu din cabinet. Prin multitudinea de beneficii pe care le ofera, laserul LiteTouch este un element esential si atat de valoros in practica mea medicala stomatologica de zi cu zi. Sunt absolut incantata de performantele sale clinice, motiv pentru care il folosesc de cativa ani, in mai mult de 70% din manoperele efectuate zilnic in cabinetul dentar. Un tratament actual implica utilizarea laserului aproape ubicuitar.”

“LiteTouch Er:YAG este de mare ajutor în practica zilnică din clinica noastră”

Dr. Ciobanu Gheorghe, Dr. Ciobanu Andrei.

Clinica DENTALIGHT, Brașov, România.

Laserul LiteTouch Er:YAG este de mare ajutor în practica zilnică din clinica noastră, având o gamă largă de aplicații. Îl folosim pentru chirurgie, cariologie și parodontologie deoarece este o alternativă minim invazivă la procedurile clasice. Pacienții noștri au apreciat vindecarea mai rapidă, necesitatea unei cantități mai mici de anestezic și prezentarea mai prietenoasă a aparatului. Este ideal pentru tratamentul cariilor la copii deoarece nu produce vibrații, iar sunetul este diferit de cele obișnuite ale turbinei și piesei cot. De asemenea, este aparatul de elecție pentru tratamentul periimplantitei. LASER-ul îndepărtează țesutul de granulație și dezinfectează suprafața iradiată fără a o atinge. Datorită designului inovativ, având sistemul de emisie al LASER-ului în piesa de mână articulată, este foarte ergonomic și ușor de manevrat comparativ cu alte aparate LASER Er:YAG de pe piață. Este un gadget de mare ajutor în clinica noastră. Mulțumim echipei Gasom!ii

“Recomand cu incredere LiteTouch si nu l-as da pentru nimic in lume”

Dr. Florin Lazarescu, Romania

Clinica Trident

LiteTouch™ este laserul Er:YAG preferat in clinica noastra, Trident. Este mic, compact, mobil si il putem folosi si muta cu usurinta intre cabinetele Clinicii Trident. Fie ca vorbim despre stomatologia restaurativa fara anestezie sau de chirurgia minim invaziva, LiteTouch este preferat atat de medicii nostri cat si de pacientii nostri. Il considera tratamentul “Wow” al Clinicii Trident.

Recomand cu incredere LiteTouch si nu l-as da pentru nimic in lume.”

UNIC, COMPATIBIL SI USOR DE FOLOSIT

Prof. Andreas Moritz, Austria

Decan al Facultatii de Stomatologie, Medical University of Vienna, Austria.

Fost Presedinte al SOLA – International Society of Oral Laser Applications.

“Vreau sa imi exprim recunostinta sincera fata de Light Instruments pentru noul laser LiteTouch™. Laser-in-the Handpiece™ este un asistent excelent. Sistemul de transmisie directa a energiei detinut de LiteTouch™ permite flexibilitate, astfel ca poate fi utilizat pentru orice zona a cavitatii orale fara nicio dificultate. In plus, nu are fibra existand astfel o pierdere minima de energie in transmisie intre camera laserului si cavitatea orala. Sunt foarte impresionat de durata de utilizare a tipsurilor, fapt ce ne-a redus extraordinar costurile de consum. Manuirea LiteTouch™ este usoara si lina.  Indicatorii tips-urilor sunt foarte bine asortati si recomand cu incredere utilizarea lui.”

“LiteTouch™ este pentru mine un real ajutor!”

Dr. Sergiu-Calancea ,

Clinica Dentallway Bucuresti

LiteTouch™ ma ajuta zilnic in activitatea mea de la cabinet. M-a cucerit imediat prin  usurinta cu care il manevrez si prin precizia procedurilor. Anestezia nu mai este necesara de cele mai multe ori, iar vindecarea este cu mult mai rapida si mai usoara, astfel ca pacientii mei pleaca din cabinet linistiti si cu zambetul pe buze.

LiteTouch™ este partenerul meu in toate procedurile facute in cabinetul meu: in chirurgie si implantologie, pedodontitie, odontoterapie, parodontologie, estetica dentara. Cu certitudine pot spune ca , datorita lui LiteTouch,  activitatea mea a atins un nivel superior al calitatii.

LiteTouch™ este pentru mine un real ajutor!

“Multe multumiri laserului LiteTouch Er:YAG”

Dr. Madalin Sandulescu,

Clinica Ancodent-Craiova

“Nu exista modalitate mai buna de a curata alveola post-extractionala, cu mult tesut de granulatie si de a pregati osul pentru noua grefa! Multe multumiri laserului LiteTouch Er:YAG si echipei care ni l-a furnizat!


“Sunt foarte mulțumită de LiteTouch”

Dr. Mariana Caramida,

Clinica Trident Bucuresti

În practica mea zilnică în parodontologie, laserul LiteTouch Er:YAG contribuie enorm la rezultatele clinice, indiferent că este necesară intervenția pe țesut dur sau moale. În tratamentul parodontitelor mă ajută să îmi ating obiecivele de reducere a inflamației și de regenerare a osului, în toate etapele de tratament, și să profit de avantajele pe care mi le oferă atât mie, ca practician, cât și pacientilor, ca beneficiari. Îl folosesc ca alternativă la tratamentele cu instrumentarul clasic în majoritatea tratamentelor dar cel mai mult mă mulțumește că, în cazurile care mă provoacă, mă ajută să depășesc niște limite pe care le am la tratamentul clasic. De exemplu, îmi facilitează accesul în zonele înguste sau profunde pentru îndepărtarea biofilmului sau a țesutului de granulație cu creșterea ratei de success. Ce observ la ședințele de dispensarizare este o perioadă de vindecare redusă post-tratament și asta se datorează efectului de biostimulare și antiinflamator. Pe de altă parte atunci când practic tratamente rezective, am controlul exciziei țesutului moale sau dur pentru că ablația se face în suprafețe și adâncimi reduse, strat cu strat. Mai mult, prin faptul că țesutul pe care lucrez nu se incinge (și datorită principiului care stă la baza ablației cu laserul Er:YAG dar și datorită răcirii cu apă) lucrez fără grija dezvoltării necrozei.

Când vine vorba de tratamentul peri-implantitei, LiteTouch îmi permite să decontaminez suprafața implantului fără să se degradeze și asta contribuie major la rezultatul post-operator și prognosticul bun, în timp, al implantului.

Ca device, sunt încântată că nu este voluminos și nu ocupă mult spațiu în cabinet, este silențios, piesa este usoasă și ergonomică iar varietatea de tips-uri mă ajută să mă adaptez la orice tip de tratament.

Pacientii mei sunt receptivi și relaxați la procedurile cu laser, uneori nici nu este necesară anestezia iar când se impune, doza este redusă. In plus, lipsa vibrațiilor și zgomotul redus la folosirea laserului ii face să se simtă mai confortabil.

Pe baza experienței mele cu laserul LiteTouch, sunt foarte multumită de rezultatele îmbunătățite pe care le pot oferi  în final pacienților mei.

“Razboiul Stelelor” in Stomatologie

Dr. Anca Ciochinaru- medic specialist Stomatologie si Implantologie

Clinica: MG Medical

Pentru mine laserul LiteTouch™️ inseamna inovatie si confort pentru crearea unor noi si diferite experiente stomatologice, fara durere, cu tratamente minim invazive, timp redus de interventie si vindecare mai rapida, respectand in acelasi timp principiile biomimetice la care tin atat de mult.

Laserul LiteTouch™️este aceasta “sabie luminoasa” care revolutioneaza stomatologia, un arsenal terapeutic imbatabil, o arma extraordinara in lupta impotriva oricarei patologii dentare.

Din momentul in care am inceput sa lucrez cu laserul LiteTouch l-am integrat in toate tratamentele pe care le efectuez in clinica mea si pot spune ca feedback-ul din partea pacientilor mei a fost extraordinar.

Faptul ca pot oferi tratamente dentare cu cea mai performata tehnologie laser la ora actuala si in acelasi timp sa fim impreuna martorii viitorului stomatologiei, deoarece laserul LiteTouch™️ este unealta perfecta pentru a revolutiona medicina dentara conventionala, ma face sa fiu extrem de multumita.

“Pot face o multime de lucruri cu acest laser mic si puternic si cred ca este cu adevarat unic”

Dr. Neal Patel

Infinite Smiles Clinic – SUA

“…Una dintre cele mai mari provocari in practica mea este abilitatea de a indeparta repede si eficient lucrarile existente si restaurarile lipite precum e-max sau zirconiu. Acum, probabil ati auzit toate povestile despre cum doctorii intreaba constant “Care este cea mai buna freza pentru indepartarea restaurarilor e-max sau zirconiu?” cand soseste momentul indepartarii lor si realitatea este ca e o lupta pentru a le da jos. Materialele sunt atat puternice si dure incat dureaza, deseori, 15-20-minute pentru inlaturarea lor. Ei bine, acest LiteTouch le poate indeparta in 30 secunde, ceea ce este de necrezut!

Pot inlatura bracketii unui aparat ortodontic intr-un minut. Pot pregati preparate pentru stomatologia compozita clasa I, clasa II, clasa III si clasa IV, toate fara anestezie. Pot trece rapid la tesut moale pentru liniile de finisaj estetice sau pentru pregatirea canalelor asa ca nu trebuie sa impachetez un cablu.Pot trata malformatiile venelor, fibroamele, pot face o multime de lucruri cu acest laser mic si puternic si cred ca este cu adevarat unic.

Asadar, sunt extrem de incantat sa recomand LiteTouch si va urez un timp minunat!”

“I Love LiteTouch™ Er:YAG!”

Dr. Anita Visan,

Clinica IDentis – Bucureşti

Folosesc acest Laser în clinica noastră de aproape 1 an. Sunt extrem de încântată de lucrul cu el întrucât este eficient, foarte uşor de folosit, nu necesită anestezie – de cele mai multe ori – şi nu prezintă risc de contaminare.LiteTouch™ Er: YAG  este o metodă inovativă de tratament, cu o gamă foarte largă de utilizări: chirurgie, parodontologie, pedodonţie, implantologie, terapie-odontologie, patologie orală. L-am probat în toate situaţiile si mi-a fost, de fiecare dată, de mare ajutor!  I Love LiteTouch™ Er:YAG!

“Laserul dentar LiteTouch™ Er:YAG– O Noua Revolutie in Stomatologie!”

Prof. Dr. Georgi Tomov, DDS, MSc, PhD

Departamentul de Patologie Orala, Facultatea de Stomatologie, Universitatea de Medicina, Plovdiv, Bulgaria.

“Am absolvit Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina-Plovdiv, Bulgaria in 2004, obtinand mai tarziu, in 2008, titlul de Ph. D and M. Sc in Endodontie in Departamentul de Chirurgie Orala si Endodontie din cadrul aceleiasi Universitati. Mi-am concentrat eforturile pe cercetare si invatamant iar, in 2009, am fost promovat ca Asistent Profesor in clinica Universitatii. Fiind o Facultate de stomatologie de top in Bulgaria, predam studentilor nostri concepte terapeutice noi pentru indepartarea cariilor asigurand pacientilor nostri tratamente de odontoterapie sigure, eficiente si fara durere. Numele acestui nou concept este LiteTouch™. Laserul LiteTouch™ Er:YAG foloseste sistemul revolutionar de transmisie directa a energiei – Laser-in-Handpiece- in care mecanismul de laser este localizat in piesa de mana. Astfel, nu este nevoie de sistem de transmisie prin fibra si se evita pierderile de energie sau de eficienta. Designul “fara fibra” al LiteTouch™ ofera o transmisie mult mai stabila si o cheltuiala mai mica pentru inlocuire. Bratul articulat simplica introducerea laserului in cavitatea orala si usureaza utilizarea lui in ambele tipuri de tesuturi dentare: moi si dure.

Am inceput evaluarea LiteTouch™ pe tratamentele tesuturilor orale acum 1 an, si am inceput sa folosesc LiteTouch in practica mea clinica si educationala din 2009. Cercetarile mele s-au axat pe tratamentul laser al cariilor si al defectelor non-carioase acordand atentie confortului pacientului si eficientei procedurilor. Cariile exista in gura fiecaruia si multi pacienti sunt anxiosi cand vine vorba de freza. Tratamentul operativ al cariilor, in general, inseamna si indepartarea substantei sanatoase a dintelui si deteriorarea acestuia drept consecinta. Light Instruments ofera o alternativa sanatoasa cu ajutorul careia poti elimina cariile in secunde, complet, fara freza si fara durere. De asemenea, substanta sanatoasa a dintelui este protejata in totalitate. In practica mea, folosesc LiteTouch™ pentru proceduri restaurative generale, “anestezie laser”, pentru alungirea coronara, tratamente parodontale si pentru multe alte proceduri. Este parte din increderea profesionala in sine si a devenit parte integrana a practicii mele. Personal, imi place capacitatea de taiere puternica ce imi permite sa efectuez mai usor orice tratament pe tesut dur.

Ca cercetator si Profesor Asistent in cadrul clinicii Universitatii, am fost implicat intotdeauna in noile tehnologii din stomatologie. Inovatia LiteTouch™ a exprimat atitudinea mea fata de tratamentul dentar modern, orientat catre biologie cu respectarea nevoilor atat ale medicului cat si ale pacientului. Am tinut prelegeri pe diferite teme referitoare la laserul Er:YAG la toate evenimentele stomatologice majore din Bulgaria cu scopul de a impartasi aceasta tehnologie minunata colegilor si studentilor mei. Sistemul laser LiteTouch™ nu este o simpla tehnologie, ci este si un nou mod de a privi tratamentele dentare si recomand tuturor medicilor dentisti sa isi exprime liber maiestria cu acest laser diferit, unic si inovativ.”

“Trebuie sa va spun cat de mult iubesc LiteTouch™-ul. Pentru toti anii in care am folosit acest laser competitor. Puterea acestui aparat este uimitoare.”

Dr. Joe Favia, SUA

“Imi place ca pot folosi tipsuri lungi si scurte pentru diferite proceduri pe care le fac, de la inflamatii la proceduri complexe de sinus lift.

Am studiat si un laser concurent si cu toate ca este foarte impresionant, nu sunt sigur ca se poate efectua cu el o gingivectomie sau o alungire coroanara fara a inciza gingiile asa cum pot face cu LiteTouch™.

 

Recomand cu incredere acest produs oricarui medic stomatolog ce doreste imbunatateasca tratamentele pacientilor sai.”

“LiteTouch™ with the laser-in-handpiece mechanism allows overtaking other lasers fiber fragility problem while ensuring exceptional performance”

Prof. Giuseppe Iaria

Professor with a contract at the University of Genoa, Italy.
President of A.L.D.I.- Accademia Laser Dentale Italiana- Italian Study Club of the Academy of Laser Dentistry.

 

“I started in 1996 using an Erbium:YAG laser in my practice. It was an extraordinary experience and since then I changed my operating modes. The problem I had using this kind of wavelength was the fragility of the fiber due to the fact that contains hydroxyl groups. The revolutionary technology introduced by the LiteTouch with the laser mechanism included in the handpiece allows for overtaking this problem and ensures exceptional performance.

The Er:YAG laser has an active medium of Yttrium-Aluminium-Garnet doped with Erbium ions and emits free-running pulsed laser energy at a wavelength of 2,940 nm. These wavelengths have a high absorption in water, which makes their application appropriate when ablating dental hard tissue, bone or oral soft tissue.

The Erbium YAG laser wavelength is well absorbed by water and hydroxyapatite contained at different component rates in hard tissue and appeared to offer safe use in cavity preparation and in bone surgery. The absorption in water permits the ablation of oral soft tissue, thus assuring to this kind of laser to be an “all tissue laser. The vaporisation of interstitial water provided by the Er:YAG laser results in an explosive dislocation of target hard tissue.

This wavelength offers several advantages in dentistry, including precision, selective ablation of carious lesions and target tissue, less conductive thermal stimulation of the pulp, and reduced collateral damage that might result from rotary or traditional instrumentation (such as tactile and thermal damage). You can prepare any kind of cavity or use this type of laser in oral surgery allowing use on bone but also removal of granulation tissue. LiteTouch`s minimal-invasive characteristics combined with the precision and the ability in the decontamination of the operative field make this device the first choice also in oral surgery.”

 

“Fiind primul medic din lume ce tine LiteTouch™ in mana & dupa ce am experimentat multe alte lasere, m-am “indragostit” imediat de acest dispozitiv.”

Dr. Reyhanian Avi ,  Israel

Presedinte al Israel Society of Lasers in Dentistry (ISLD)

“Folosesc lasere in clinica mea din 2002. Cel mai important & dominant laser din clinica mea este LiteTouch™ Er: YAG (2940nm).

LiteTouch™ este principalul instrument folosit in clinica mea pentru proceduri de chirurgie orala, printre altele.

LiteTouch™ are o gama larga de avantaje vs. alte lasere: gratie tehnologiei Laser-in Handpiece (fara fibra), a laserului sau puternic si a ergonomiei unice a aplicatorului, pot sa realizez proceduri rapide si precise, ajutandu-ma sa obtin si satisfactia pacientului meu.

LiteTouch™ este cel mai mic laser Er:YAG din lume si se potriveste oriunde in clinica mea. Nu trebuie subestimat faptul ca intretinerea celorlalte lasere Er:YAG este costisitoare din cauza problemelor legate de fibra. Fiabilitatea ridicată a LiteTouch ™ economiseste costurile de întretinere inutile si creste veniturile clinicii mele.

Fiind primul medic din lume care are LiteTouch ™ în maini si dupa ce am experimentat multe alte lasere, m-am „îndragostit” imediat de acest dispozitiv.

LiteTouch™ a devenit o parte integranta si esentiala a clinicii mele, fiind indispensabil in cariera mea profesionala.

Le recomand colegilor mei să aibă LiteTouch™, deoarece avantajele mentionate ale LiteTouch ™ au contribuit la cresterea reputatiei si a veniturilor clinicii mele.

Astăzi sunt un mandru medic “lider de opinie” al LiteTouch ™ pentru Light Instruments, o companie avansată care investeste foarte mult în training-uri clinice, raspandind cunostințe și adunand la un loc medicii stomatologi din următoarea generație. ”

“Sunt impresionat de ergonomia si eficienta laserului LiteTouch “

Dr. Hugh Flax, USA

“Ca dentist focusat pe implantul cosmetic minim invaziv, ce utilizeaza lasere Erbium de aproximativ 14 ani, sunt foarte impresionat de ergonomia si eficienta laserului LiteTouch.

Este un instrument excelent ce taie foarte bine pe mai multe tesuturi dentare, ajutandu-te sa tratezi diverse afectiuni dentare intr-o maniera micro-conservatoare si precisa. Multi pacienti au fost, de asemenea, impresionati de design-ul foarte modern ce demonstreaza o tehnologie avansata. Bravo!”

“Dupa ce am introdus laserul dentar LiteTouch™ de la Light Instruments sunt, in sfarsit, multumita.”

Prof. Dr. Ana Minovska.

Facultatea de Medicina Dentara, European University R. Macedonia.

 

Folosesc diverse lasere dentare din 2007, insa dupa ce am introdus laserul dentar LiteTouch™ de la Light Instruments sunt, in sfarsit, multumita. Mi-a permis sa parcurg variate etape chirurgicale necesare cu ajutorul piesei de mana pivotante la 360° si usor de manuit. Intr-adevar, ma face sa ma bucur ca lucrez cu el. Sunt uimita de capacitatea sa puternica de a taia si de eficienta sa in indepartarea cariilor si in celelalte tratamente restaurative generale. Procedurile sunt mai rapide, zgomotul si vibratiile sunt minime iar anestezia este rareori necesara. Acest laser imi faciliteaza la maxim munca pe tesuturile moi si dure si, gratie manevrabilitatii sale unice, am avut ocazia excelenta de a ajunge la fiecare loc din buzunarul parodontal. Acest laser face posibila terapia parodontala  la standardul de ingrijire. Pot realiza chiuretajul in camp inchis al buzunarului parodontal prin eliminarea concrementelor, prin reducerea bacteriilor responsabile de boala parodontală și, cel mai important, prin ablatia țesutului moale prin eliminarea selectivă a straturilor de celule epiteliale simultan. LiteTouch™ este unic. Acum pot obține cu succes rezultatele pe care le-am obținut anterior doar folosind tehnici chirurgicale mai agresive. Această schimbare de paradigmă a tratamentului, pur și simplu, nu se bazează pe Er: YAG care înlocuiește total terapiile parodontale tradiționale; mai degrabă se bazează pe utilizarea unui nou instrument de înaltă tehnologie cu rezultate dovedite pentru a manipula interfețele țesuturilor și pentru a gestiona conceptul de cinetică celulară și „rasa celulară”. În plus, am beneficiat și de capacitatea de tratare LiteTouch ™ si pentru realizarea cu succes și cu eficientă a procedurilor tradiționale, cum ar fi gingivectomia, frenectomia și alte proceduri avansate, cum ar fi alungirea funcțională sau cosmetică a coroanei, descoperirea implanturilor și tratamentul periimplantitei. Se pare că LiteTouch ™ Next Generation Erbium: Laserul YAG nu este doar o tehnologie actualizată, ci este un instrument. Toți cei care doresc să performeze o stomatologie conștiincioasă în viitor, în mod inevitabil, vor trebui să integreze avantajele laserului LiteTouch ™ în ea sau în strategia sa terapeutică.

I-am învățat abilitățile de care ar avea nevoie. Și instrumentele. Atunci, ca și acum, tehnologia a fost cheia supraviețuirii noastre. „Pale Blue Dot” de Carl Sagan.

“Laserul LiteTouch prezinta mai multe avantaje fata de alte lasere”

Dr. Leo, Chang-Kai Chen

Departmentul de Parodontologie, Facultatea de Medicina Dentara,  National Defense Medical Center si Tri-Service General Hospital, Taipei, Taiwan, ROC.

 

In studiile mele, laserul LiteTouch prezinta mai multe avantaje fata de alte lasere, ce includ incizii de inalta precizie, indepartarea mai multor straturi de celule, proprietati de vindecare imbunatatite si beneficii post-chirurgicale pentru pacienti. In plus, in procedurile stomatologice clinice, multi pacienti se tem injectii din cauza experientelor dureroare si traumatizante. In raportul meu clinic, laserul LiteTouch Er:YAG asigura o metoda clinica sigura si eficienta pentru indepartarea leziunilor si poate fi utilizat cu anestezie topica, eliminand, astfel, necesitatea utilizarii anesteziei locale cu ac. Cercetarea mea a indicat ca apa pulverizata de racire a suprafetelor este esentiala in  suprimarea modificarilor de suprafata induse de caldura si in protejarea tesutului. Racirea inadecvata a apei poate duce la o carbonizare indusa de laser, ce poate afecta si intarzia vindecarea. Intrucat energia laserului LiteTouch Er:YAG este insotita de apa pulverizata, laserul nu va cauza vatamarea suprafetei dintelui sau a pulpei din cauza caldurii. Asadar, laserul LiteTouch Er:YAG ofera o metoda eficienta si de incredere pentru tratamentele dentare, cu rezultate clinice satisfacatoare.”

“Noul laser LiteTouch™ Erbium:YAG este cu singuranta un plus binevenit in clinica mea”

Dr. David Hornbrook, SUA

“Laserele ar trebui sa fie parte integranta din cabinetul fiecarui clinician orientat catre progres. Noul laser LiteTouch™ Erbium:YAG este cu singuranta un plus binevenit in clinica mea si a schimbat modul in care imi planific tratamentele si execut optiunile restaurative pentru pacientii mei. In opinia mea, LiteTouch™ nu are concurenta in industrie fiind un laser pe care toata lumea ar trebui sa il detina. Pretul, ergonomia, usurinta in utilizare si training-ul disponibil sunt toate motive pentru care distribuitorul LiteTouch™ din SUA a dat lovitura din nou, odata cu introducerea celui mai bun si nou laser din industrie!”

“Aceasta a fost doar prima mea saptamana cu LiteTouch™-ul meu si mai sunt atat de multe de invatat.”

Dr. Lou Graham, USA

 

“Va imaginati facand un MO pe #18 sau un OF larg pe #32 fara nicio anestezie? Ambii pacienti au fost la fel de uimiti ca si mine! A fost doar prima mea saptamana cu LiteTouch-ul meu si mai sunt atat de multe de invatat.”

“LiteTouch™ este laserul nostru Er:YAG preferat”

Prof. Dr. Ivo Krejci

Presedinte, University of Geneva Dental School, Switzerland

 

“Dispozitivul revolutionar LiteTouch™ este laserul nostru Er:YAG preferat pentru ca este extrem de robust, foarte prietenos, rentabil, compact si foarte usor de mutat intre clinicile noastre universitare si postuniversitare. Folosim LiteTouch™ in special in clinicile pedodontice si face parte din programa noastra educationala destinata studentilor absolventi si din postuniversitara”.

“Laserul LiteTouch™ este unul foarte surprinzator”

Prof. Dr. Jean-Paul Rocca, Franta

University of Nice-Sophia Antipolis, France and University Hospital of Nice.

Fost Presedinte al WFLD – World Federation of Laser Dentistry

 

“De 15 ani avem un program de educatie laser si am avut ocazia de a incerca multe lasere cu lungimi de unda diferite. Asadar, va pot spune parerea noastra fara nicio problema. Laserul LiteTouch este unul foarte suprinzator. Surprinzator pentru ca este un laser Er:YAG mic insa puternic, deloc voluminos, usor de transportat de la o camera la alta, un aspect important pentru o clinica, cu mai mult de 30 de scaune. In al doilea rand, piesa de mana specifica ce integreaza mecanismul laser (producerea de fotoni) intr-o camera de mici dimensiuni, mimeaza, in final, o turbina.  Este cu adevarat un laser usor de folosit si studentii nostri pregatesc cu placere cavitati in stomatologia restaurativa sau efectueaza interventii chirurgicale uzuale.”

“Il recomand pe prietenul meu LiteTouch colegilor mei, in special pentru timpul scurt de invatare. “

Prof. Tosun Tosun, Turcia

Oral Maxillofacial Surgery, Dental Faculty, Istanbul Aydin University, Turkey.

Surgical and Diagnostic Sciences (DI.S.C.), Medical School, University of Genova, Italy.

 

“Din experienta personala, aplicatiile laserului Erbium sau procedurile asistate Er:YAG sunt foarte utile si conduc la practicarea unei stomatologii superioare in comparatie cu instrumentele traditionale.

Asadar folosesc frecvent diferite dispozitive laser erbium in practica mea de zi cu zi.

Dintre ele, cel mai des prefer LiteTouch™ pentru ca nu exista riscul de a se arde fibra ca in cazul altor branduri. LiteTouch™ incepe sa functioneze foarte repede, evitandu-se pierderea de timp; este ergonomic si datorita design-ului sau industrial “Laser-in-the Handpiece”, imi permite sa lucrez chiar si in angulatii dificile cu viziune superioara. Varietatea diferitelor lasere erbium pe care le folosesc implica costuri de intretinere semnificative. Costurile de utilizare scazute ale LiteTouch ma fac sa il prefer, sa reduc cheltuielile totale ale clinicii mele in timp ce ma bucur de experienta minunata si de toate avantajele unice ale stomatologiei laser: micro-chirurgie, vindecare rapida, tratamente minim-invazive si o acceptare mai mare a tratamentelor dentare de catre pacienti.

Il recomand pe prietenul meu LiteTouch™ colegilor mei, in special pentru timpul scurt de invatare, ce consta intr-un meniu simplu si clar ce acopera aproape toate functiile necesare.

 

In cateva cuvinte, LiteTouch™ Er:YAG “Laser-in-the Handpiece” este cel mai “ la indemana” in rutina mea.”

“LiteTouch™ este cel mai bun laser pentru testuri dure din piata”

Carl A. Bader; Dr.med.dent.

Dr. Carl Bader, Elvetia

Cariology and Endodontology, University of Geneva, Switzerland.

Instructor in Dental Laser Applications, University of Geneva, Switzerland.

 

“Sunt un mandru utilizator LiteTouch™ din 2007, ce se bucura de avantajele sale clinice remarcabile si ergonomice, atat in clinica privata precum si in programe educationale si de cercetare la Universitatea din Geneva. Investigatiile noastre au demonstrat abilitatea LiteTouch-ului in pregatirea cavitatilor, in special a marginilor smaltuite. In plus, LiteTouch™ elimina necesitatea de a face masuratori suplimentare pentru finisarea marginilor unei cavitati precum gravura acida, finisare mecanica cu pietre diamandate sau prin ultrasunete, permitand efectuarea procedurilor in siguranta, fara durere si mult mai rapid, fara a compromite calitatea marginii. In opinia mea, LiteTouch™ este cel mai bun laser pentru tesuturi dure din piata si este cel mai potrivit pentru a acoperi o gama larga de proceduri din practica stomatologica. “

“Un pacient mi-a spus ca trebuie sa povestesc lumii despre aceasta mare si noua tehnologie”

Dr. Daniel Ward – USA

 

“Abilitatea de a trata multi molari mandibulari fara a bloca nervii inferiori alveolari a facut ca dorinta mea de a trata leziunile in faza cat mai incipienta sa creasca. De asemenea, sunt surprins cat de des pot trata dintele fara anestezie. Un pacient mi-a spus ca trebuie sa povestesc lumii despre aceasta mare si noua tehnologie, dar, ulterior, gandindu-se inca o data, a zis ca mai bine sa nu spun nimic pentru ca daca s-ar afla as fi foarte ocupat si nu ar mai gasi loc pentru o programare.”

“Motive sa utilizati laserul LiteTouch™ Er:YAG in stomatologia laser”

Prof. Ani Belcheva, Bulgaria

Department of Pediatric Dentistry Faculty of Dental Medicine,  Medical University, Plovdiv, Bulgaria.

 

“Din experienta mea ca pedodont, si ca urmare a activitatii de cercetare din cadrul Universitatii din Plovdiv, LiteTouch™ genereaza o perceptie buna si acceptare din partea copiilor, facand usoara gestionarea comportamentului lor in timpul tratamentului stomatologic. Copiii prefera sa fie tratati cu laser decat cu instrumentele rotative. Au demonstrat cooperare pe parcursul tratamentului cu laserul LiteTouch™ Er:YAG. Am descoperit modul nou al LiteTouch “Gentle Treatment”, ce include niveluri joase de energie, excelent in obtinerea unui efect analgezic. Reducerea durerii intareste relatia dintre dentist si copil, creeaza incredere, micsoreaza anxietatea, frica si incurajeaza comportamentul pozitiv in timpul vizitei urmatoare la stomatolog. Din acest motiv, recomand colegilor mei sa foloseasca laserul LiteTouch™ Er:YAG pentru tratamentele pedodontice. Ajuta la prevenire si la imbunatatirea experientei, transformand complet perceptia pacientilor despre stomatologie.”

“Practic o mai buna stomatologie datorita laserului LiteTouch™”

Dr. Ron Kaminer – USA

 

“LiteTouch™ imi permite sa tratez pacientii in maniera high tech – minim invaziva. Fie ca este stomatologie restaurativa fara anestezie sau chirurgia tesutului moale minim invaziva, pacientii mei sunt uimiti de ce pot face pentru ei cu aceasta tehnologie. Per total, practic o mai buna stomatologie datorita LiteTouch™ si nu renunta la el.”

“LiteTouch™ mi-a deschis mintea sa explorez minunata lume a terapiei cu Laser”

Dr. Bernard Dahan, Israel

Moria Periodontal Centre

Director al Moria Training Centre – the Private Academy

 

“Dupa ce urmezi un training specializat in Parodontologie, nu este intotdeauna usor sa renunti la vechile paradigme care nu au facut loc terapiei Laser. In ultimii zece ani, studiile stiintifice au aparut, aratand eficacitatea si avantajele terapiei cu laser Er:Yag in parodontologie si chirurgie orala. Acest lucru mi-a permis sa imi deschid mintea si sa explorez minunata lume a terapiei laser.

Capacitatea de adaptare si de stabilire a puterii, a frecventei, a energiei, a directiei si a diametrului fascicului Laser ofera solutii infinite ce fac ca laserul Er:Yag sa fie un instrument de ne-evitat in chirurgia moderna.

Laserul imbunatateste precizia chirurgicala si protejeaza tesuturile adiacente. Avantajele terapiei Laser comparativ cu alte instrumente mecanice sunt evidentiate si mai mult odata cu utilizarea micro-chirurgiei. “Sunt extrem de incantat sa descopar o noua lume dupa multi ani in care am crezut ca totul a fost deja spus si facut.”

“Acest laser va schimba modul in care facem totul in stomatologie”

Dr. John Comisi – USA

 

“Laserul LiteTouch™ de la bun inceput este un progres in categoria Er:YAG. Este primul laser dentar pentru tesut dur si moale, cu o tehnologie laser inovativa in piesa de mana. Dimensiunile piesei de mana cu laser este similara cu o turbina sau cu un instrument rotativ electric, fiind foarte confortabil si familiar in utilizare. Are o zona de actiune remarcabil de mica dar extrem de puternica si versatila. Acest laser ca schimba modul in care facem totul in stomatologie.”

“LiteTouch™ excellent performance allows me to use very low energy levels with children, respecting and preserving the healthy tissues”

Dott.ssa Caterina Faccin – Italy

 

“I’ve been working with Erbium Yag lasers for 7 years in my everyday practice. I’ve been using (and I currently still use) both Er-YAG lasers with fiber transmission and Er-YAG lasers with articulated arm transmission.

It’s well known that lasers with fibers are very simple to use (specially the fiber based ones) but the performance is worse than the articulated arm one.

By using the new LiteTouch™, I could find a good mix between the 2 systems mentioned above.

The “Laser in Handpiece” technology allows me to have the same (perhaps even better) performance of an articulated arm laser, and at the same time, to have an ergonomics which is even higher than the fiber.

In addition to these positive characteristics, there is the fact that there are no fiber deterioration or mirrors bad alignment problems.

Due to this particular technology, this laser has small dimensions and an evidently reduced weight, and this allows the user to move it easily in restricted spaces, and to carry it from one clinic to another one without any problem (I’m used to work in 2 different clinics which are 20 km apart); moreover, being so small, it looks very familiar, and it is extremely important for those like me, who work a lot with children, for having a funny approach with them.

And it is precisely in working with children that I can appreciate the excellent ergonomics of the handpiece, which can rotate 360°, and being so thin allows me to reach every part of the mouth; moreover the possibility to replace the tips without the help of any instruments, and to rotate it on its own axis in order to adapt it to teeth’s conformation, speeds up the everyday practice.

Finally, the excellent performance of the tips allows me, and this is very important, to use very low energy levels with children, respecting and preserving the healthy tissues.”

“LiteTouch™ is a real time saver and practice building tool!”

Dr. Marty Jablow – USA

 

“The LiteTouch™ laser makes treating patients a breeze. Many without the use of anesthetic. A real time saver and practice building tool!”

“I am proud to be a luminary doctor of LiteTouch™, the next generation of Er: YAG laser system”

Dr. Tzi-Kang Peng, DDS, MSc, PhD

Professor and Chairman, Dental Department, Cheng Hsin General Hospital.

 

“I graduated from the National Defense Medical Center in Taipei in 1968, later obtained my doctoral degree (Ph.D.) at the University of New York at Buffalo in 1981. I excelled in researching, teaching, and clinical performance, and was promoted to Professor in 1987. I’ve served as the Chairman and Professor of Dental Department at Cheng Hsin General Hospital, Taipei, Taiwan since 2000. I started to explore and evaluating C02 laser products and instruments for soft tissue management seventeen year ago, and began to use Waterlase MD for my practice since 2006. Starting in 2007, I have incorporated the use of LiteTouch™ Laser for my practice, and I must say it is a wonderful innovation for dental practice.I’ve enjoyed using LiteTouch™ which allows me to fully utilize the handpiece in patients’ mouths with water spray together. Like other Er lasers used to treat all oral tissues, soft and hard tissue absorbs in water, but LiteTouch™ can also be used in various periodontal procedures including calculus removal, gingivectomy, pocket elimination, and flap operation without the loss of energy through the oral procedures. In addition to periodontal disease treatments, I also benefit from using LiteTouch™ to prepare oral surgical site for dental implant placement. With recent advances in this laser direct delivery system, it appears that dental practitioners can now use lasers on both hard and soft tissues with safety and expected outcomes.  As a Professor and a Chairman of Dental Department in the hospital, I’ve always had the drive to learn updated technologies for the last 30 years. In Taiwan many doctors consider me as the pioneer in dentistry. Not only I’ve started my implant treatments earlier than most Taiwanese doctors, also I’ve been lecturing on the topics of Er: YAG lasers in major dental events in Taiwan. I am proud to be a luminary doctor of LiteTouch™, the next generation of Er: YAG laser system which is not just a technology breakthrough, but also a new point view of dental treatments toward the patients and doctors. LiteTouch™’s “no fiber” design gives more stable transmitting, and less expense for replacement. Personally, I like its powerful cutting ability that allows me to proceed any hard tissue treatments more easily. Also it’s small and well-fit in the office, allowing me more space to move around. I recommend all the laser users to take a look at the innovative LiteTouch™, it’s different, it’s unique, and it’s simply the best.”

“The ergonomic design and exceptional performance of the LiteTouch allow me to work in a highly efficient manner with optical aids”

Dr. Fabrice Baudot – Dental Surgeon,

M. Sc. in Biological and Medical Science Graduate Studies Certification in Peridontology,

Degree in Peridontology and Implantology. Founder of the “Institut de Micro Chirurgie Parodontale” (Montpellier, France).

Instructor in Ergonomics and Micro-Surgery using Zeiss surgical microscopes (Lunea Group)

 

“I have been using an integrated Er:YAG laser in my clinical protocol for five years. This technology has provided me with a tool that offers the level of precision required for decontamination microsurgery. The ergonomic design and exceptional performance of the LiteTouch™ laser allows me to work in a highly efficient manner with optical aids, achieving tissue micro-ablation under a visual check and by destabilizing the biofilms. Its anti-inflammatory and antiseptic effects are fundamentally important for periodontology. The strong water absorption for which the Er:YAG laser is known means that it is suitable for multiple surgical applications, particularly in the area of gingival microsurgery and in assisted pre-implant bone regeneration procedures. LiteTouch™ Er:YAG laser has become, for me, an indispensable tool for non-invasive procedures.”

“The LiteTouch™ laser by Light Instruments Ltd. became an important addition to the Endodontic Department armamentarium.”

Prof. Adam Stabholz.

Former Dean,  Hadassah School of Dental Medicine, The Hebrew University- Jerusalem, Israel.

 

“As the Dean of Hadassah School of Dental Medicine at the Hebrew University of Jerusalem and Head of its Endodontic Department, I have worked with several lasers and conducted research projects studying their applications in clinical procedures. Since I believed that laser technology would become an integrated part of dentistry, I was active in establishing a laser dentistry course in the final year of our DMD program. During my term as Dean, LiteTouch™ lasers were introduced into clinical use in our School of Dental Medicine in Jerusalem. The LiteTouch™ laser by Light Instruments Ltd. became an important addition to the Endodontic Department armamentarium. Our research studies showed that this laser is able to clean the root canal system efficiently and its use was recommended especially in difficult cases associated with infection of the root canal system and its periapical tissues. The LiteTouch™ laser handpiece has good ergonomics and is user friendly. Its learning curve was very short and the small dimensions of this laser handpiece enable ease of intraoral use. It is also simple to move the laser between the various clinics of our departments. I believe that in the future lasers will gain a more dominant role in modern dental medicine.”

“The Chisel tip – one of my favorite tips”

By Dr. Blagovesta Yaneva, Plovdiv University, Bulgaria.

 

“I have been a proud user of LiteTouch for the last 3 years. I am working with this amazing laser system as a general practitioner in our private practice, using it every day in almost every procedure we are performing.

In a time when periodontal disease is are one of the most common diseases in the oral cavity it is important to have adequate treatment tools for it. The LiteTouch and its chisel tip give us the chance to do this.

This flat tip can be used for scaling and root planing of periodontally involved root surfaces. After seeing wonderful treatment results, I had the opportunity to investigate this use of the Chisel tip also in my PhD Study (performed in Medical University-Plovdiv Bulgaria). I explored in vivo and in vitro the treatment of root surfaces with the chisel tip, and I am happy to share with all LiteTouch friends and users that this treatment shows very good clinical and microbiological effectiveness without causing root surface alterations and temperature increases.”

“LiteTouch™ made my practice easier fast, precise and comfortable.”

Dr. Gabi Kesler DMD,

Former Coordinator of laser clinic, Department of Oral Rehabilitation School of Dental Medicine, Tel-Aviv University,

Immediate Past President, Academy of Laser Dentistry (ALD)

 

“I’d been using dental lasers for more than 25 years, and for the last 15 years researching Er:YAG laser bone applications at the Oral Rehabilitation School of Dental Medicine in Tel Aviv University.

In my whole career and research work, I had the opportunity to work with different dental lasers, among them LiteTouch™, the best dental Er:YAG  laser in my point of view, mainly because its high delivered energy as a consequence of  the position of the active medium.

In addition, as there is no need to change delivery system, there are almost no maintenance costs or efforts involved in the use of LiteTouch™.

LiteTouch’s handpiece is small and feels like a turbine drill, allowing complete free movement, thus the learning curve and transition from using traditional tools, is very short.

One of my research center recent findings was that LiteTouch™’s thermal effectiveness highly contributes to achieving a sterile environment, thus accelerating bone growth factors as well as healing processes. An article about this study will soon be published at the Journal of Oral Implantology, and an abstract can be seen at PubMed portal (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20594059)

LiteTouch™ made my practice easier fast, precise and comfortable, thus I recommend my colleagues choosing LiteTouch™ the unique fiber-free Er:YAG laser.”

“LiteTouch™ is the most effective laser available for cutting hard tissues.”

Dr. Hideo Kanbayashi

Administrative Director Keyaki Dori Dental Clinic, Fukoka City, Japan.

 

“Seeking a laser that could effectively cut hard tissue, I tried various lasers, but did not find what I was looking for. I abandoned the idea of cutting hard tissue, and purchased a carbon gas laser like many other Japanese dentists. Through my practice, I had an opportunity to see a demo of LiteTouch™ laser. I was very inspired by the laser and decided to purchase it immediately. LiteTouch™ is the most effective laser available for cutting hard tissues. Any doctor interested in LiteTouch™ should see an actual demo. You will be impressed!”

“If you are looking for one laser that can perform different procedures in your dental practice, this is it”

Dr. Mark Levin D.M.D

Medical Director, Mediclinic Medical Center, Tel Aviv, Israel.

 

“I have been using lasers for more than 15 years in different dental procedures. Two years ago, I started using the LiteTouch™ laser, and I must say that it is revolutionary. LiteTouch™’s innovative direct delivery system allows for effortless manipulation, and can be used in any part of the mouth with ease. The variable pulse technology enables performance of hard and soft tissue procedures with the same efficiency. As LiteTouch™ has no fiber; there is no loss of power during energy transmission from the laser chamber to the mouth. If you are looking for one laser that can perform different procedures in your dental practice, this is it.”

“LiteTouch™ laser device is the most perfect Er:YAG laser.”

Prof. Dr. J. Kamenova,

Faculty of Dental Medicine, Medical University, of Sofia, Bulgaria.

 

“The LiteTouch™ laser device is the most perfect Er:YAG laser. This device has very good performance and efficient parameters.

Dental procedures in the field of cariesology, endodontics, periodontology, prosthetic dentistry and oral surgery can be performed with LiteTouch™.

The device has all the necessary parameters of safety at work, it doesn’t have any conducing system and thus the amount of laser energy for treatment of soft and hard tissues is guaranteed.

The maintenance of the Litetouch™ laser is guaranteed by the local distributor, providing a professional staff with the necessary technical qualifications. The local distributor also provides perfect theoretical and practical training.

Laser therapy is the future of the dentistry and more and more colleagues understand this.

LiteTouch™ laser meets all the conditions for painless, bloodless, selectively targeting procedures, it is ergonomic and I recommend it to all dentists for use in daily dental practice.”

“Our research studies show that LiteTouch™ is able to clean efficiently the root canal system producing good results, even in difficult cases.”

Dr. Sharonit Sahar-Helft.

Department of Endodontics – Hadassah School of Dental Medicine, The Hebrew University, Jerusalem, Israel.

Coordinator of the course for lasers in dentistry for our final year students.

Former Chairman of the Israel Society of Lasers in Dentistry (ISLD)

 

“I have worked clinically with several lasers and also conducted research projects studying their applications in clinical procedures.  The Lite Touch™ laser by Light Instruments Ltd.  is an important addition to the endodontic armamentarium since our research studies show that this laser is able to clean efficiently the root canal system producing good results, even in difficult cases.

The LiteTouch™ laser hand piece has good ergonomics and is user friendly, such that the learning curve is short. The small dimensions of this laser enable ease of use intraorally as well as making it simple to move between clinics of various departments.

The Israel Society of Lasers in Dentistry (ISLD) was re-launched in 2013, thanks to Light Instruments Ltd. sponsorship and support to keep the organization members up to date with new developments in laser technology and with their clinical applications.”

“LiteTouch™ enabled me to perform many procedures with no anesthesia, and my patients felt no pain.”

Dr. Tsutomu Osuga

Onkun Group, Osuga Dental Clinic WHERE – city , Japan.

 

“LiteTouch™ enabled me to perform many procedures with no anesthesia, and my patients felt no pain. In the past, such treatments might require anesthesia. LiteTouch™ also allowed for speedy cutting of teeth far faster than I had expected.”

“It is a great pleasure having the LiteTouch™ laser in our dental office!“

Dr. Daniela Cvetanovska Stojcheva

ETERNAdent private clinic, Skopje, R. Macedonia.

 

“It is a great pleasure having the LiteTouch™ laser in our dental office!  I `ve been using Er:YAG lasers for five years, but the LiteTouch™ made a brake through in the everyday practice of laser dentistry! The efficiency of working in hard and soft tissues, the simplicity of the software, the “easy going” ergonomics and the easy device maintenance makes this high-tech device the most frequently used one in the office!

Having the LiteTouch™ always by the hand, many procedures got faster and easier. It helps making superior aesthetics when combined with prosthetics, less complicated post operative period in surgical procedures, less anesthesia appliance for restorative fillings. It is amazing for perio!

LiteTouch™ makes a new image of your dental office, many recommendations from the patients and overall a fresh input in your practice.”

“The LiteTouch™ system is truly a great assistant.”

Dr Richard Liao

Jin-Tai Clinic, Taiwan.

 

“The LiteTouch™ system is truly a great assistant. It is easy to use and its effects are more powerful than those of other laser systems. LiteTouch™ features the efficient 360° swivel handpiece. Additionally, it has no fiber and allows for decreased the rate of injury and faster recovery time. Patients recommend their relatives or friends to accept the oral surgery with the LiteTouch™ laser system. I believe that LiteTouch™ represents not only a high-tech product, but also an attitude: an attitude of bringing patients the greatest comfort and reliability.”

“LiteTouch™ is the absolute instrument of the modern dentistry.”

Dr. Galya Zhegova.

Senior assistant, Department of Pediatric Dentistry, Faculty of Dental Medicine, Medical University, of Sofia, Bulgaria.

 

“I’ve been working with LiteTouch™ Er:YAG laser for one year.

I am extremely pleased with the ease of use. It is easy to work with it; the handpieve is flexible, lightweight and comfortable. LiteTouch™ is widely used in the treatment of dental hard tissues, periodontology and dental surgery.

The LiteTouch™ laser has powerful bactericidal effect, preventing complications after surgical procedures. LiteTouch™ is extremely convenient for cavity preparation.

It is the absolute instrument of the modern dentistry, which provides complete comfort when treating patients – no pain, no vibration, no stress.

It is especially widely used in pediatric dentistry. In the treatment of children, the LiteTouch™ laser is mandatory for all possible cases and manipulations. Children are the future, they should not be afraid of the dentist but should acquire habits of regular visits to him. That’s why the LiteTouch™ laser is mandatory for children – no fear, no pain – no bad memories.

The LiteTouch™ Er:YAG laser is easy to transport, lightweight and compact with comfortable handle for the dentist. So I can use it in both dental rooms. As a scientist I believe that the LiteTouch™ laser therapy has many more positive aspects that are waiting to be discovered“

“LiteTouch™ is part of my day and has become an integral part of the practice.”

Dr Timothy Goh. Australia.

 

“I was one of the first dentists to use the LiteTouch™ in Australia. Having used other lasers before, I was happily surprised at the amazing “cutting” speed that could be achieved without the use of local anesthesia (LA). In fact, I find that I use LA for restorations only a few times each week.

In our practice, we use the LiteTouch™ for general restorative work, “laser anesthesia”, crown lengthening, sterilizing preps and many other procedures. It is part of my day and has become an integral part of the practice. I generally use the laser in conjunction with the high speed handpiece where warranted, particularly where amalgams are being replaced.

I have been very impressed by the longevity of the tips which has meant a significant reduction in consumable costs. The LiteTouch™’s small size and durability is also a draw card in my opinion.

My associate and I routinely swap lasers, as she favors the LiteTouch™ and we have to fight over who gets to use it. Due to the relatively light weight of the unit, moving it from room to room is easier than for my other laser. The laser, being in the handpiece means that there are no expensive fibers that can break. Also, the power output seems to be much stronger than other lasers I have used at the same settings. My only real criticisms are firstly, that I found the handpiece initially uncomfortable. However, after using the LiteTouch™ continuously for about a week or so, it because easier to use.

Secondly, I would love to see an Endo attachment for what is otherwise a very good all round dental laser.”

“In my practice LiteTouch™ became my great jewel”

Dr. Alexander Gontar, Bulgaria

 

“I started working with LiteTouch™ last year. According to the Mayan’s calendar we were expecting for the end of the world, but for me 2012 has become a new beginning.

LiteTouch™  completely  changed my philosophy and professional view of treatment that with each passing day was noticed by my patients.

With this great technical masterpiece in hands, I feel myself, as the French’s says “Art Dentaire”, not just a profession, but an art, to feel unique!

It is easily to perform cleaning of cavity or to make an incision, even complex surgical procedures are available in daily practice, with one undeniable and unbeatable advantage…. bactericidal effect at work and ability to be minimally invasive, that gives the patients comfortable treatment and the most important, continuous of everyday’ s life, which is precious and appreciable for them.

Well-structured menu and array of tips facilitate my work, save my time and improve performance of my income, invaluable for every colleague.

And as said the great Cervantes in Don Quixote that “teeth are people’s diamonds”, in my practice LiteTouch™ became my great jewel.”

“Due to LiteTouch™ advantages my small practice has become a promising clinic with many patients,”

Dr. Momchilov Kardzhali. Bulgaria

 

“Since the middle of 2009 I have been working with LiteTouch™ laser system. I am exceptionally pleased with my practice with it. I apply laser therapy in the field of pediatric dentistry, therapy and surgery. The results are much better in comparison with the conventional therapy. I am particularly grateful to LiteTouch™ laser, because all children come to me without fear. The parents are also pleased to see their smiling faces. Because I am a young dentist, I find it very interesting to perform minor surgical interventions that in other cases I would not have undertaken. The variety of different options increases my qualification and maintains my interest in different approaches in dentistry.

Due to LiteTouch™ above mentioned advantages my small practice has become a promising clinic with many patients.  I recommend LiteTouch™ laser system to my colleagues for daily dental practice.”

“I want this laser to have a crucial role in my future treatments.”

Dr. Seiji Takagi

Futaba Dental Clinic City, Japan.

 

“I have gotten very good results since I purchased my LiteTouch™ laser. In most cases, anesthesia has not been necessary for the treatment of caries. I was surprised by the fact that I could selectively make treatments, without cutting healthy dentin, even for very small caries. Anesthesia was also not required for soft tissue treatments. Removal of gums, cleaning of periodontal pockets, and secondary operations of implants became much easier. I want this laser to have a crucial role in my future treatments.”

“We chose Light Instruments’s LiteTouch™, because it is extremely easy to operate”

Dr. Nikolova and Dr. Kisyov

Laser Dentistry Center, Bulgaria.

 

“We have been working with LiteTouch™ dental laser for two years.

There are almost no treatments that we do not perform with LiteTouch™.

It copes wonderfully with the cleaning of carious defects. The patients are very pleased; there is no pain, no noise and no vibration from the turbine. It is surprising how many patients are fearful of the specific noise and vibrations!

In periodontology LiteTouch™ is irreplaceable. The curettage of the periodontal pockets with hand curettes is labor-consuming and tiring work. My practice of many years as a periodontologist damaged my hands and I almost gave up doing my favorite work. The LiteTouch™ laser changed my decision and I feel great in my dental room once again.

LiteTouch™ completely changed our dental practice – it changed the attitude of the patients and even of our colleagues towards us. A patient who was once treated with the LiteTouch™ laser does not accept the performance of conventional treatment anymore. He is even ready to wait for an appointment! The LiteTouch™ laser significantly facilitated our work in every respect. The healing process passes much faster.

The LiteTouch™ dental laser is well accepted by both children and adults.

When we considered buying a laser for our practice we had the opportunity to compare many lasers, offered on the market. We chose Light Instruments’ LiteTouch™, because it is extremely easy to operate. The lack of optical fibers in the handle makes LiteTouch™ very comfortable to use, and Last but not least, it is important to mention its inexpensive maintenance. “