fbpx

De ce laserul LiteTouch™ Er:YAG?

Este cea mai puțin invazivă lungime de undă laser, cu absorbție masivă de apă și hidroxiapatită. LiteTouch ™ sculptă cu precizie țesuturile cu energia luminii și este ideal pentru chirurgia dentară în țesuturile moi și tari orale.

Parodontologie

Debridarea eficientă a pungilor parodontale

Tratamentele efectuate cu laserul Er:YAG LiteTouch™ pot contribui la eliminarea completă a bacteriilor din pungile parodontale. Datorită efectelor sale fototermice şi fotomecanice, laserul poate fi folosit pentru dezintegrarea filmului microbian şi distrugerea bacteriilor. De asemenea, energia laser poate fi utilizată pentru îndepărtarea tartrului şi a ţesutului de granulaţie.

Tratamentele parodontale cu laserul LiteTouch™ au multiple efecte benefice, precum: neafectarea ligamentului parodontal şi a cementului, neafectarea ţesutului osos şi gingival adiacent, lipsa efectului termic şi neafectarea vascularizaţiei ţesutului. Laserul LiteTouch™ poate fi folosit pentru tratarea pacienţilor care suferă de boli sistemice, deoarece reduce incidenţa bacteriemiei în timpul debridării pungii parodontale.

Chirurgie parodontală minim invazivă cu laser

Laserul LiteTouch™ este un instrument ideal pentru microchirurgia parodontală. Acesta permite secţionarea ţesutului moale, ablaţia şi modelarea osului prin proceduri minim invazive, fără traumatizarea ţesutului adiacent, cu complicaţii reduse de natură infecţioasă şi inflamatorie. Energia laser este bine absorbită de apa din straturile superficiale ale ţesutului, astfel că aceasta nu pătrunde şi nu se disipă în adâncimea ţesutului. Datorită bunei absorbţii la suprafaţă şi efectului termic redus, garantează o vindecare rapidă şi un prognostic favorabil.

Înapoi sus